SMAAK Brouwersdam

19, 20 en 21 juni 2020. Muzikaal talent, entertainers én natuurlijk de 25 foodtrucks van dit jaar maken deze editie het perfecte dagje (of weekend) uit! Dit jaar hebben we nog meer ( en meer SMAAK) foodtrucks , fashion (Ibiza)trucks, outdoor activiteiten en intieme live optredens. Laat je verrassen het culinaire aanbod voor elke fijnproever, want over SMAAK valt niet te twisten.

Smaak aan Zee Brouwersdam is van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni geopend.

Vrijdag 19 juni van 16:00 – 23:00 uur.
Zaterdag 20 juni van 12:00 - 23:00 uur.
Zondag 21 juni van 12:00 – 21:00 uur.


 

Foodtrucks


Alle smaken

Van streekgerechten tot Japanse sushi en smakelijk pizza’s: tijdens het foodfestival Smaak aan Zee is er een uiteenlopende keuze aan internationale keukens en smaken; vlees, vis of vegetarisch. Maar liefst 25 foodtrucks openen dit weekend hun deuren, en elk van hen heeft een eigen specialiteit. Dit is streetfood zoals het bedoeld is! Kom langs en trakteer jouw smaakpapillen op een culinair avontuur!

 

Benieuwd welke foodtrucks er staan?



 

Heb je zelf een foodtruck?


 
 

ENTERTAINMENT

 

MuziekSmaak

Dit jaar hebben we weer een andere Smaak.. Met het podium op het terras van het Informatie Centrum Grevelingen, staat de muziek centraal. We zijn top DJ's aan het vastleggen voor onze DJ Boot. We hebben weer een aantal gastoptredens met bands en solisten! Bij Casa di Santos kun je je muziek keuze op vinyl kiezen én kopen.

Als we alle muziek noten op de ladder hebben staan, maken we het bekend.


Image

Sport en Beweegplein

Voor de 2e keer bij Smaak aan Zee: ongestoord een hapje eten en een drankje drinken? Of na het eten nog even wat bewegen? OutdoorWestvoorne en Jumpzz Attractie verhuur presenteren een sport en beweegplein tijdens Smaak aan Zee: 

Tijdens Smaak aan Zee zorgen wij voor vele unieke en spectaculaire attracties voor jong en oud en voor ieder wat wils.  Voor maar vijf euro per persoon kan je een dag lang onbeperkt spelen. 

Tijdens  ​Smaak aan Zee  zullen de volgende attracties aanwezig zijn:

- klimtoren

- stormbanen

- springkussens

- bungee trampolines

- Draaimolen

- Schommelschip

- Kids pleintje en nog veel meer

De activiteiten worden begeleid door medewerkers van Outdoor Westvoorne.

Image
 
 
Image
Image

Dee Honeytones

De band speelt zeer energieke liedjes, allemaal geïnspireerd door Etta, T-bone, Tiny en veel andere grootheden uit de late 40er en de vroege 50-er jaren

Silky Sounds

Het duo Silky Sound bestaat uit Els van de Wetering (zang en percussie) en André Visbeen (gitaar en mondharmonica). Beide hebben ruime ervaring als uitvoerend muzikant. Zij spelen covers, op een semi-akoestisch wijze. Els en André spelen ook samen in de pop band Watch Els, en zijn dus goed op elkaar ingespeeld. Zij vinden elkaar in dezelfde muzikale voorkeuren voor mooie pop ballads, maar zeker ook voelen zij zich thuis in het jazz- en blues repertoire. Zij zien het als een uitdaging om een bekend nummer neer te zetten op een manier waarop de sfeer behouden blijft, maar die wel wordt bepaald door hun eigen sound. “Less is more” is wellicht een goede compacte omschrijving wat past bij de sound van dit duo.

 
Image

Amado

Toen ik als tiener voor het eerst Kurt Cobain zag wist ik het; ik wil muzikant worden. In 2012 studeerde ik af aan de Herman Brood academie in zang. Na in vier bands te hebben gezeten als leadsinger, pakte ik in 2014 de gitaar op en ging ik verder als singer / songwriter. Mijn muziek is het best te omschrijven als dromerige popmuziek. Laat je meevoeren in mijn wereld

Image

Stince

STINCE is een Breda based band die structuren leent van de Jazz Big Bands en combineert dit met poppy zanglijnen. In deze 'Big Band Pop', zijn invloeden uit verschillende genres te horen. De warme klanken van de saxofoon en de trompet geven de band in de basis een zwoele ondertoon. De nummers vangen de problemen en uitdagingen van millennials op het gebied van ambitie en relaties. Alles wordt verteld met een licht ironische lading, met de nadruk op het bevragen van de gevestigde sociale regels. STINCE maakt gebruik van gitaar, bas, trompet, saxofoon, toetsen, drums en zang. De combinatie zorgt voor toegankelijke, uitdagende muziek.

 
 
Image

Aline

Muziek zat er bij Aline Hilderink al vroeg in. Ze was 8 jaar toen ze begon met drumles en op haar 13de startte ze met gitaar spelen door filmpjes op YouTube te kijken en na te spelen. De muzikale ontwikkeling kon niet op! Daarna is ze gebruik gaan maken van een loopstation en piano gaan spelen. Daarnaast is ze ook bassiste geweest in een meidenband. Ed Sheeran is voor haar een grote bron van inspiratie bij het maken van haar muziek en het ontwikkelen van een eigen sound. Een van de eerste grote optredens van Aline Hilderink was toen ze mee deed met de BNDeStem Cultuurprijs voor sing- and songwriters. Tot haar verbazing werd ze uitgenodigd voor de voorrondes in het Chassé theater in haar woonplaats Breda. Daarna zijn er al meerdere projecten op haar pad gekomen zoals: December Tapes, Under Construction, Breda Barst, het officiële kongingsspelen nummer schrijven voor Breda en nu zelfs haar eigen album 13|17 die op onder andere Spotify te vinden is. Maar wat ze vooral leuk blijft vinden zijn de mooie wat kleinere momenten en avonden op een bruiloft of bij een feestje. Aline neemt dan haar lijst met ± 65 nummers mee waaruit mensen nummers kunnen kiezen die ze vervolgens licht versterkt of akoestisch voordraagt.

Image

Blues Willes

Het Blues duo ‘Blues Willis’ bestaat uit Freek Carels en Peter van den Heuvel. Samen maken zij Rauwe, Mooie en Gevoelige blues. Luisterend naar deze bluesnummers waan je je in de tijd van de harde werkers op de katoenvelden, een regenachtige dag op het station, verdriet om een verloren liefde… Kortom, muziek die je raakt en je niet snel zult vergeten.

 
 

Huisregels


VRIJE TOEGANG

Toegang tot Smaak Brouwersdam is gratis

‘NO-WASTE’

Smaak aan Zee bevindt zich net pal aan de Noordzee en midden in de natuur. Daarom hanteren wij het ‘No-Waste’ beleid, waarin we als organisatie samen met de foodtrucks en bezoekers verantwoord omgaan met afval, productie van eten en energie. Smaak aan Zee en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben de handen ineen geslagen en zorgen ervoor dat je je afval kunt scheiden. Verspreid over het eventterrein vind je afvaleilanden waar je plastic en restafval kunt scheiden. Zo komt het niet in de natuur terecht. De afvalobers die bij de afvaleilanden in de buurt staan nemen je afval aan en vertellen je over het belang van afval scheiden. Help jij mee om het No-Waste beleid zo goed mogelijk uit te kunnen voeren?

Jullie weten het vast nog wel; het enige echte Smaak aan Zee glas.

Koop bij je eerste drankje aan de bar voor 1,50 euro dit collectors-item en geniet alle dagen van een drankje ( natuurlijk krijg je bij elk nieuw drankje bij inleveren van het gebruikte glas een schoon glas:-) Zo help jij ook mee aan het NO- WASTE beleid

Neem het glas na afloop mee naar huis en laat iedereen zien dat je erbij was in 2019!

OPENINGSTIJDEN

Start je culinaire ontdekkingsreis op:

Vrijdag 19 juni
van 16:00 – 22:00 uur.
De barren zijn open tot 23:00 uur.

Zaterdag 20 juni
van 12:00 - 22:00 uur.
De barren zijn open tot 23:00 uur.

Zondag 21 juni
van 12:00 – 21:00 uur.

GRATIS PARKEREN

Smaak aan Zee biedt gratis parkeergelegenheid op ons parkeerterrein. Wij vragen u in de vakken te parkeren en respect te hebben voor de natuur en afzettingen langs de weg naar de parkeerplaats.

Bij Smaak aan Zee Brouwersdam kun je parkeren op het grasveld voor IC Grevelingen.

BETALEN

Je kunt bij Smaak aan Zee betalen met contant geld en bij de barren en meeste foodtrucks ook met PIN. Er is geen geldautomaat beschikbaar op het terrein. De dichtstbijzijnde geldautomaat is op de Stationsweg in Ouddorp.

Deze editie kun je niet betalen met met munten.

ALCOHOL

Om alcoholische dranken te halen dien je je legitimatie bij je te hebben, hier wordt naar gevraagd door het barpersoneel. Smaak aan Zee verkoopt geen alcohol aan personen onder de 18 jaar.

TOILETVOORZIENINGEN

Om de natuur nog meer te sparen, kun je voor de toilet voorzieningen terecht in Informatie Centrum Grevelingen. Zij zorgen er voor dat met gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen de toiletten spik en span blijven. De toiletdame ontvangt graag voor elk toilet bezoek 25 eurocent.

EIGEN ETEN/DRINKEN

Op het foodtruck festival is alles verzorgd om lekker te kunnen eten en drinken, het is dan ook niet toegestaan om eigen drank en eten mee te nemen. Glas en blik zijn dus ook niet toegestaan.

HUISDIEREN

Huisdieren zijn toegestaan mits aangelijnd en deze geen overlast veroorzaken.

ORGANISATIE / BEVEILIGING EN E.H.B.O.

Op het festival is organisatie, BHV en E.H.B.O. aanwezig. Aanwijzingen van de organisatie, BHV en E.H.B.O. dienen ten alle tijden opgevolgd te worden. De organisatie is bevoegd je te visiteren en van het terrein te verwijderen.

PORTRETRECHT

Door het betreden van het Smaak aan Zee terrein geef je toestemming om op het terrein gemaakte foto’s en/of video’s te gebruiken voor publicatie- en promotie doeleinden.

GEBRUIK LOGO EN BEELDMERKEN

Het gebruik van logo’s, beeldmerken en/of reclame zijn alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de organisatie

DRUGS, AGRESSIE OF INTIMIDATIE

Tijdens Smaak aan Zee tolereren wij geen bezit (en/of onder invloed zijn) van drugs, agressiviteit of intimidatie. Bezoekers dienen ten allen tijde de aanwijzingen op te volgen van de organisatie.

POLITIE

Bij het niet opvolgen van het huisreglement, kan je eventueel van het terrein verwijderd worden en kan de politie ingeschakeld worden.

EIGEN RISICO

Het betreden van het evenemententerrein is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor materiële en/of immateriële schade van een bezoeker in welke vorm dan ook.

KLACHTEN

In het geval van klachten, van welke aard dan ook, kun je je wenden tot een van de organisatoren.

 
 

ROUTE

Locatie

Smaak aan Zee Brouwersdam  vindt plaats op terrein van IC Grevelingen.

IC Grevelingen ligt aan de Brouwersdam Binnenzijde nummer 25.

Gratis parkeren

Parkeren kan op het grasveld van IC Grevelingen, verkeersregelaars leiden je naar de juiste plek, volg hun aanwijzingen op.

Als de parkeerplaats bij IC Grevelingen vol is, wijken we uit naar de Brouwersdam en de parkeerplaats bij Marina Port Zeland.

Met de auto vanuit Rotterdam / Goeree-Overflakkee

1) Volg de A15 richting Europoort, de A15 loopt over in de N15

2) Neem afslag 12 richting Brielle / Hellevoetsluis / Middelburg de N57 op

3) Blijf de N57 volgen tot afslag Port Zelande

4) Ga links bij de stoplichten en blijf deze weg ongeveer 500 meter volgen

5) Ga rechts richting IC Grevelingen

6) Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars

met de auto vanaf Antwerpen, België / Schouwen-Duiveland (afslag Strand ‘t Flauwe Werk/ Westerduinpad)

1) Volg de A12 richting Nederland

2) Volg bij knooppunt Markiezaat de A58 richting Middelburg

3) Volg bij knooppunt De Poel de A256 / N256 richting Zierikzee

4) Volg vanaf Zierikzee de N59 richting Renesse / Burgh-Haamstede

5) Volg de N57 richting Renesse / Ouddorp / Rotterdam

6) Blijf de N57 volgen tot de afslag Port Zelande

7) Ga rechts bij de stoplichten en blijf deze weg ongeveer 500 meter volgen

8) Ga rechts richting IC Grevelingen

9) Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars

Mindervaliden

Mindervalide mensen kunnen op vertoon van de mindervalide pas, gebruik maken van de mindervalide parkeergelegenheid. Het terrein van Smaak aan Zee is niet geasfalteerd of bestraat.

Met het openbaar vervoer

Voor een route met het openbaar vervoer adviseren wij: 9292.nl. Smaak aan Zee is goed bereikbaar met de bus van Connexxion. Vanaf Goeree Overflakkee reis je met R-net 436 vanuit Rotterdam, Middelharnis of Oude Tonge naar Stellendam en stap je over op lijn 104 naar Ouddorp. Ook vanuit Hellevoetsluis is lijn 104 een goed alternatief voor de auto. Vanuit Schouwen reis je ook met lijn 104. Uitstappen bij halte Port Zelande en dan sta je al bijna op het festival terrein! Je betaalt je reis eenvoudig met OV-chipkaart of met een los kaartje in de bus die je met je bankpas betaalt.

Met de fiets

Volg de fietsroute richting Brouwersdam. Er is een fietsenrek aanwezig op het festivalterrrein. Maak hier a.u.b. gebruik van indien u met de fiets komt.

Contact


Vragen? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact gegevens

info@smaakaanzee.nl

Informatiecentrum Grevelingen

3253 MN Ouddorp ZH

NL73 RABO 0318 0710 53

Openingstijden

Vrijdag 19 juni van 16:00 – 23:00 uur.
Zaterdag 20 juni van 12:00 - 23:00 uur.
Zondag 21 juni van 12:00 – 21:00 uur.


Partners